Kucharze ze Szkoły Branżówej I Stopnia w Trzebini na Międzynarodowych Targach

1.12.2022

 

Uczniowie  trzebińskiej Branżówej Szkoły I Stopnia  kształcący się w zawodzie kucharz odwiedzili 29. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® oraz 20. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD®, które są jedną z najważniejszych imprez w Polsce obejmujących branże hotelarską, gastronomiczną i winiarską.

Co roku w Krakowie prezentowana jest kompleksowa oferta wyposażenia hoteli, obiektów wypoczynkowych, lokali gastronomicznych, a także żywność i napoje oraz wina z całego świata. Młodzi kucharze mogli zapoznać się z nowymi trendami w gastronomi oglądając najnowocześniejsze sprzęty  kuchenne oraz degustując przygotowane  na targach potrawy i napoje. Oprócz wyposażenia można  było tez spotkać sławne osobistości z kulinarnego świata. Uczestnikom udało się spotkać z Kurtem Schellerem, szwajcarskim szefem kuchni i krytykiem kulinarnym. Do tej pory mistrza oglądali tylko w telewizji, ponieważ Kurt Scheller od prawie trzydziestu lat związany jest Polską i często gości w  programach kulinarnych. Krótka wymiana grzeczności i pamiątkowe zdjęcie było ważną atrakcją wycieczki zawodowej i zostanie w pamięci na długo.